Bildbyråer i Småland

Ibland kan man behöva en eller flera bilder för särskilda ändamål. Kanske behöver du bilder till företaget, till ett blogginlägg eller till en nyhetsartikel? I dessa fall går det inte bara att hämta hem vilken bild som helst från internet, eftersom bilder ofta är upphovsrättsskyddade. Istället är det en god idé att vända sig till någon av alla bildbyråer. Bildbyråer erbjuder material i form av kommersiella eller redaktionella bilder. Oftast kostar dessa att ladda ned, även om det också finns gratisalternativ. När man köper en bild från en bildbyrå kan man dock vara säker på att man har rätt att använda sig av bilden.

Bildbyråer låter dig ta del av bildmaterial från skickliga fotografer

Bildbyråer finns över hela världen

En av de absolut största bildbyråerna i världen är Magnum, som finns belägen i New York och bildades redan 1947. Vi blickar dock bort från jättarna och istället fokuserar vi nu på bildbyråer på en mer lokal nivå, nämligen i Småland. Det finns inte så många byråer i Småland, men den som finns är kvalitativ och bra. Denna bildbyrå heter kort och gott Smålandsbilder. Byrån är grundad av fotograferna Jenny Lindberg och Tomas Magnusson. Deras syfte och mål är att kunna erbjuda både företag och privatpersoner bildmaterial av god kvalitet.

Smålandsbilder låter kunder abonnera på bilder. För en fast kostnad kan man ladda ned hur många bilder man vill under ett år. Det går naturligtvis också att köpa enstaka bilder eller bildpaket om man skulle föredra det. Bilderna finns i många kategorier och byrån är noga med att vara lyhörd för kundernas önskemål. Just detta är en fördel med mindre bildbyråer, de låter ofta kundernas önskan styra. Hos Smålandsbilder kan du hitta bilder i kategorier så som djur, människor, natur och utbildning.

Varför ska man använda sig av bildbyråer?

Det finns många anledningar till att man ska använda bildbyråer när man behöver bildmaterial. Idag är bilder och dess kvalitet viktiga. Om man till exempel behöver bilder för att representera sitt företag är det viktigt att använda sig av bilder av god kvalitet för att ge ett professionellt intryck. Om man själv inte är en fena på kameran bör man inte ge sig på att ta egna bilder för kommersiell användning. Det går å andra sidan bra att anlita en fotograf för detta. Problemet med det är att det kan bli kostsamt, speciellt om man behöver många bilder.

Den absolut viktigaste anledningen till att använda sig av bildbyråer är dock upphovsrätten. Många har dålig kunskap om denna och tror att det går bra att plocka vilken bild som helst från internet. Detta är dock ett brott om man inte har tillstånd. Man gör sig helt enkelt skyldig till bildstöld. Straffet när man begår brott mot upphovsrättslagen kan faktiskt vara så allvarligt som två års fängelse, även om de flesta bildstölder slutar med att man får betala dyra böter. När man istället använder sig av en bildbyrå får man automatiskt en rättighet att använda bilden.

Hela internet är fullt av bra bilder

Om man vill få tillgång till fina och högkvalitativa bilder och dessutom känna sig trygg vid publicering, ska man vända sig till en bildbyrå. Idag finns otaliga bildbyråer att välja bland. Detta ger helt nya möjligheter till den som behöver bra bildmaterial till sitt företag eller annan verksamhet. Med byråernas hjälp behöver man inte en utbildning i fotografi för att kunna använda bildmaterial av hög kvalitet. Om man behöver många bilder kan det vara en fördel att skaffa sig ett abonnemang hos en byrå. På det sättet kan man spara pengar och åtnjuta allt material byrån har att erbjuda.